Som leder er du sikkert allerede blevet præsenteret for dette års budget, forventninger og strategier i virksomheden, men har du afsat tid til at reflektere over, hvad dine personlige målsætninger er, og hvordan du skal realisere dem?

Personlige målsætninger hjælper os til det sted, vi ønsker at være. Når du sammenfatter en personlig strategi, bliver du langt mere forpligtet, og på den måde kan du nå de målsætninger, som du sætter dig. Her er en øvelse, der kan få din personlige strategi til at nå helt nye højder i 2016.

70_Skydeskive1pil

1. Lav en brainstorm
Gør dig overvejelser om, hvad du brænder for, og hvad du vil opnå. Er det af faglig karakter, eller er det personlig? Tænk også over, hvordan du kan nå dine mål, og hvordan de vil bidrage positivt til dit arbejdsliv.

2. Skriv det ned
Du bliver langt mere forpligtet, når du har nedskrevet dine målsætninger. Skriv så detaljeret som muligt – vær ikke bange for at stille store krav til dig selv. Når du har skrevet dine målsætninger ned, har du også mulighed for at vende tilbage til dem.

3. Inddrag din chef
Tal med din chef om dine målsætninger til 2016. Ønsker du for eksempel at blive bedre til at prioritere, lede dine medarbejdere eller noget helt tredje? Fortæl også din chef, hvordan du forventer at kunne opnå dine mål. Måske du ønsker et særligt kursus, eller andet der kan hjælpe dig i din proces?

4. Strategien
Du kan nu udforme en strategi for dine målsætninger, og hvordan du når dertil. Skriv så konkret som muligt og sørg for at alle aftaler, der er indgået med din chef, er beskrevet.

5. Skab følgeskab
Som leder er det vigtigt, at du også taler med dine medarbejdere om din udviklingsplan. Vil det komme til at influere dine daglige arbejdsgange, og vil noget ændre sig? Skab åbenhed om de målsætninger, du forventer at opnå. Det vil bidrage endnu mere til dit personlige commitment, men også sørge for, at du har dit bagland med dig.

6. Orienter dig løbende
Hold dig løbende orienteret i din strategi. Lad din chef vide, hvor du står.

7. Lav en slutevaluering
Når året er omme, skal du gøre dig tanker om, hvad der fungerede godt i din strategi – og om der er noget, du mangler. Fokuser på alt det gode, du har opnået, og hvad du kan optimere næste år. Du kan inddrage din chef og sparre med ham/hende om din evaluering.

Kontakt os
Hvis du er blevet nysgerrig på at arbejde med din personlige strategi, så er trin 1 i effektfuld ledelse® en mulig vej. Her kommer du til, gennem en struktureret proces, at arbejde med forskellen mellem der, hvor du er nu og der, hvor du gerne vil hen. Kontakt os på tlf. +45 2068 2061 eller skriv til info@effektfuld.dk, hvis du vil vide mere.

Læs om effektfuld ledelse®.
Se hvad kunderne siger.