Kommunikation og DiSC®

Kommunikation er en uomgængelig del af vores arbejdsliv, men også kilden til konflikter, misforståelser og ineffektivt samarbejde. Vi tilbyder forløb og værktøjer, der kan styrke jeres interne kommunikation.

Har du prøvet at arbejde sammen med en, hvor du med det samme kunne fornemme, at kemien var rigtig god? Det har du sikkert, men du har nok også prøvet det stik modsatte! Det er normalt, at der er nogle mennesker, som vi kommer bedre ud af det med end andre.

Vi kan ikke ændre på virkeligheden, men vi kan ændre de øjne, hvormed vi ser på virkeligheden. Hvis vi lærer at forstå hinandens adfærd øger vi muligheden for at bygge bro, håndtere konflikter, finde fælles fodslag og udvikling.

Everything DiSC Workplace Profile®
Når vi arbejder med at udvikle jeres interne kommunikation vil vi ofte indledningsvis inddrage Everything DiSC Workplace Profile®. Profilen er ideel til at vise, hvordan den enkelte leder/medarbejder kan udvikle sin kommunikation og relationer og giver samtidig grundlag for at forstå og aflæse andres adfærd.

Praktisk træning i at forstå og læse andre
Ofte vil det efterfølgende forløb være bygget op omkring en eller flere workshopdage, hvor vi arbejder praktisk med genkendelse af DiSC®-adfærd – herunder øvelser i at læse det verbale sprog og kropssproget. Vi ser blandt andet nærmere på de forskellige personlighedstyper D, i, S og C og hvordan:

  • de arbejder mod deres mål, hvad der motiverer dem, hvad deres naturlige arbejdsstil er, og hvordan de kan blive mere effektive.
  • de håndterer konflikter, hvad de frygter, i hvilke omgivelser de arbejder bedst, og hvordan de agerer i mødesituationer.
  • de kommunikerer effektivt og håndterer konflikter.
  • forskellige typer opfattes, og hvem de forskellige foretrækker at arbejde sammen med.
  • de indgår i teamsamarbejde.

Udbytte
Gevinsterne ved at arbejde med kommunikation er mange – både for den enkelte og for organisationen som helhed. Bl.a.:

  • Øget selvindsigt – lederen/medarbejderen får sat ord på egen adfærd og styrker, som kan bringes i spil. Det giver ny energi og dynamik.
  • Bedre til at forstå og aflæse andre – lederen/medarbejderen får indsigt i andre adfærdstyper og træning i at aflæse dem. Det giver større forståelse og respekt for andre mennesker og deres måder at forstå verden på.
  • Mere effektiv kommunikation – I og med at den enkelte bliver klogere på egen og andres adfærd bliver han/hun i stand til, at kommunikere mere effektivt.
  • Større trivsel – når den enkelte og gruppen/teamet/afdelingen som helhed får større forståelse for andres adfærd og måder at se verden på, kan de kommunikere mere hensigtsmæssigt, hvilket skaber større arbejdsglæde.
  • Øget produktivitet – færre konflikter og misforståelser skaber mere effektive medarbejdere.

Virksomhedstilpassede forløb
Vi tager udgangspunkt i jeres situation og skræddersyer forløb og værktøjer, så det passer til netop jeres afdeling og virksomhed.

VIL DU VIDE MERE?

AUTORISERET PARTNER

effektfuld a/s er autoriseret partner ved Wiley. Det betyder, at vi er godkendt til at rådgive om og undervise i Everything DiSC®.

INTRO: EVERYTHING DiSC®

KONTAKT OS

Skal vi hjælpe med jeres næste udviklingsprojekt?

Vi er altid klar til en snak om, hvordan effektfuld kan gøre en forskel for jer…