og skaber arbejdsglæde for dig selv og dine medarbejdere…

Positiv tænkning kan være kimen til det gode arbejdsliv og udløse store succesoplevelser. Det er ikke alene godt for trivselsmiljøet, men også for bundlinjen. Undersøgelser viser nemlig, at desto mere virksomhedens ansatte arbejder med positiv psykologi, desto mere årvågne, kreative og robuste bliver de.

5 tips til, hvordan du anlægger et positivt perspektiv 

1. Læg mærke til de positive ting
Et gammelt ordsprog siger, at ”der er ikke noget der er så skidt, at det ikke godt for noget”. Uanset udfordring, er det altid vigtigt at du fokuserer på de positive ting, der kan komme ud af en given situation.

2. Ros
Alle mennesker behøver anerkendelse, og derfor er det vigtigt, at du husker at rose dine medarbejdere, kollegaer og egen chef. Det vil komme ti-foldigt igen og skabe tillid. Husk, at det skal være oprigtigt og ægte – ellers flytter det ikke noget.

3. Hav et positivt sigte
Du er selv med til at forme fremtiden, og derfor skal du hele tiden øve dig i at være optimistisk. Det giver dig energi og overskud at tro på, at fremtiden er lys og god.

4. Minimér spekulation
Det er sundt at opveje forskellige forhold mod hinanden, men spekulation tærer på dine og medarbejdernes kræfter. Derfor bør du gøre dig umage med ikke at lade negativ spekulation overskygge de positive muligheder.

5. Fokuser 
Positiv psykologi er et helt særligt mind-set, der for nogen kan kræve meget øvelse. Derfor kan det være en god idé at lave remindere til dig selv. Sæt en Post-it på din computer, før notater over din udvikling og involver andre, så de husker dig på det.

Kontakt os
Vil du styrke din personlige udvikling? Vi tilbyder workshops og træningsforløb i trivsel og arbejdsglæde. Kontakt os på tlf. +45 2068 2061 eller skriv til info@effektfuld.dk, hvis du vil vide mere.