60 direktører, ledere og medarbejdere greb fredag den 2. marts den unikke mulighed for at blive introduceret til flere forskellige profilværktøjer på én dag. Det skete, da effektfuld – i samarbejde med Wiley, som står bag flere forskellige internationalt anerkendte profilværktøjer, og andre Wiley-partnere – inviterede til Everything DiSC® og Five Behaviors Showcase på Best Western Scheelsminde i Aalborg.

Everything DiSC® Workplace roll-up
Mange mennesker var samlet til introarrangement til profilværktøjer

Profilværktøjer er effektive, når man vil udvikle ledere, medarbejdere og teams. Værktøjerne kan blandt andet bruges til at skabe nye vinkler og større forståelse og bidrager til at gøre ledere og medarbejdere mere effektive i deres kommunikation og samarbejde med andre. Netop det faktum trak mange væk fra skrivebordet og ud til Scheelsminde en kold vinterdag i marts.

Øget salg og effektfuld ledelse med Everything DiSC®
Første del af showcasen omhandlede profilværktøjerne Everything DiSC® Sales og Everything DiSC® Management. Anders Ladegaard, konsulent hos Wiley, gennemgik profilerne og herigennem fik deltagerne præsenteret de potentialer, der er ved at arbejde med de respektive profiler: DiSC® Sales kan blandt andet hjælpe salgsteams med at genkende og forstå kundens købsstil, og dermed afkorte salgscyklussen og øge salget. DiSC® Management kortlægger lederens prioriteter og præferencer samtidig med, at lederen lærer at forstå medarbejdernes præferencer, samt hvordan forskellige ledelsesstile kan have indflydelse på medarbejderne – alt i alt indsigter der bidrager til effektfuld ledelse.

Et velfungerende og produktivt team med The Five Behaviors
Anden del af showcasen var rettet mod teamværktøjet The Five Behaviors of a Cohesive Team™, som er baseret på bestselleren ‘The Five Dysfunctions of a Team’ af Patrick Lencioni samt på Everything DiSC®. Anders fra Wiley gennemgik teamværktøjet og fortalte blandt andet om præmissen for værktøjet – hvordan vores personlighed påvirker vores adfærd og dermed de teams, vi indgår i. De fik også illustreret, hvordan man nemt og enkelt kan bruge værktøjet til at opbygge et velfungerende og produktivt team, herunder hvordan man kan bruge det til at måle teamets effektivitet.

Det siger deltagerne
Mød nogle af deltagerne herunder og læs om, hvilke potentialer de ser i at arbejde med profilværktøjerne på deres arbejdsplads i fremtiden:

”Jeg ser gode muligheder i at arbejde med DiSC® Sales i vores salgsteam og vil overveje at bruge det næste gang, vi skal lave salgstræning for vores team. Værktøjet er spændende, fordi det lærer sælgerne at mestre kundepsykologi, lave kundestrategier, se på sælgerens egne – og kundernes – præferencer samt beslutnings- og købsstile. På den måde når værktøjet rundt om mange vigtige aspekter af salgsprocessen, og det vil med sikkerhed bidrage til at målrette vores salg og dermed optimere salgscyklussen.”

Lars Glinvad, Salgschef, AaB A/S

“DiSC profiler® er en fast integreret del af vores rekrutteringsprocess i Siemens Gamesa Danmark, da de giver et godt grundlag for et dybdegående interview og en mere målrettet samtale. Samtidig gør vi i nogen grad brug af DiSC® som redskab til teamudvikling. DiSC® Sales- og Managementprofilerne ser vi muligheder i at anvende til kompetenceudvikling hos den enkelte medarbejder. Mulighederne for at bruge Five Behaviors i vores organisation er noget vi er begyndt at kigge mere og mere ind i, og det er bestemt et interessant værktøj – det er én af flere muligheder for fremtiden i Siemens Gamesa Danmark.”

Torben Oestergaard, Head of Business Consulting and Talent Acquisition, Siemens Gamesa

Dorte Winther Olsen, CFO, HR & adm chef, WAOO”Det var inspirerende at høre om de nye DiSC® værktøjer, som også er i tråd med det, Waoo har arbejdet med de sidste år. Waoo har fokus på den enkelte medarbejder, og her kan DiSC® Management-profilen især bidrage til at styrke forholdet mellem medarbejder og leder. Teamværktøjet The Five Behaviors of a Cohesive Team, som kan bidrage til at skabe fremdrift i teams, vil også være interessant for os at arbejde med. Waoo består af specialistafdelinger, som skal arbejde på tværs af organisationen, og afdelingerne er afhængige af effektivt teamsamarbejde i en hurtig, foranderlig og digital verden. Overordnet mener jeg, at vi med fordel kan benytte profilværktøjerne til at få en bedre forståelse for hinandens styrker og svagheder, og dermed til at støtte hinanden på vejen mod at skabe de ønskede resultater”. Dorte Winther Olsen, CFO, HR & adm chef, WAOO

 


Vil du vide mere?

Du kan benytte dig at personprofilværktøjer som en selvstændig ydelse eller som en del af en større udviklingsproces i din organisation. Flere af profilerne indgår også som en del af vores effektfuld-forløb. Kontakt Pia Nielsen, hvis du ønsker en gennemgang af profilerne med udgangspunkt i dit/jeres behov.