Der var fuldt hus, da effektfuld a/s tirsdag den 28. november igen inviterede til gratis breakfast meeting – denne gang under overskriften ’Det effektfulde team’. Cirka 50 ledere fra både private som offentlige, store som små virksomheder, var mødt op på Aalborg Stadion for at få viden om, og inspiration til, hvordan de skaber et effektfuldt og velfungerende team i egen organisation.

Ledere fik inspiration til at skabe effektfulde teams på arbejdspladsen
The Five Behaviors of a Cohesive Team™ pyramide
Ledere fik inspiration til at skabe effektfulde teams på arbejdspladsen

Pia Nielsen tog deltagerne med rundt på en rejse i teamudviklingsværktøjet ’De 5 adfærdsmønstre i et velfungerende team™’ (på engelsk The Five Behaviors of a CohesiveTeam™), som dannede udgangspunkt for mødet. Værktøjet er baseret på den amerikanske bestseller af Patrick Lencioni: “The Five Dysfunctions of a Team”.

Nye indsigter og modeller
Rejsen rundt i værktøjet gav blandt andet deltagerne svar på, hvorfor tillid er det helt grundlæggende for et velfungerende team samt indsigt i, hvad konsekvensen er af samarbejdsdefekter og dysfunktionelle teams. Endelig gav den deltagerne en enkel model for, hvordan man som leder og organisation kan arbejde hen mod at skabe et velfungerende og effektivt team.

Formålet med mødet var, at deltagerne kunne gå hjem med ny inspiration til, hvordan man kan betragte samarbejdsevner og tillidsbaseret adfærd som vejen til at skabe ultimative konkurrencefordele.

Det siger deltagerne
Mød 2 af deltagerne og læs om deres udbytte af mødet herunder:

”En virkelig inspirerende formiddag med nye og spændende vinkler på, hvordan man opnår godt og effektivt samarbejde i teams. Budskabet blev meget let at forstå fordi det var krydret med eksempler, som man kunne genkende fra egen hverdag. Samtidig var det meget udbytterigt, at lave gruppearbejde med deltagere fra andre virksomheder.”
Kirsten Norre Kristiansen, 
Projektchef, Bellevue


Rikke Gandrup, direktør Color hotel

”Det var en god oplevelse at deltage i effektfulds breakfast meeting om teams. Det var en enkel og letforståelig ”indgangsbøn” til  arbejdet med at videreudvikle sit team. Vi blev desuden – ved gode eksempler – gjort opmærksomme på nogle af de ting, der sker i teamet og ens egen rolle. Det var endvidere positivt at møde så mange andre deltagere og i mindre grupper drøfte emnet/ problemstillingerne.  Jeg kan kun sige en udbytterig formiddag.”
Rikke Gandrup, Direktør, Color hotel Skagen

 

“Det var et inspirerende morgenmøde hos effektfuld. Emnet ‘Effektfulde teams’ er meget relevant for TL BYG i øjeblikket, hvor der i høj grad arbejdes i teams på større byggeprojekter. Det er godt at få kendskab til de grundlæggende adfærdsmønstre, som kendetegner et velfungerende team, og få sat ord og billede på begreber som tillid og en sund konflikt. Tilgangen til teorien var meget håndgribelig, og meget af det, der blev fremlagt og diskuteret, er noget vi kan bruge i vores arbejde med teams.”
Morten Buus, Direktør, TL-BYG